W piątek 3 lutego 2023r. odbyło się w naszej Szkole spotkanie informacyjno – szkoleniowe dla Rodziców na temat wpływu żywienia dzieci i młodzieży na osiągane przez nich wyniki w nauce.
Prezentację pt. „Żywienie dzieci i młodzieży a wyniki w nauce” przedstawi Pani Anna Piłat – nauczyciel bibliotekarz, a także specjalista ds. żywienia i dietetyki.
Rodziców powitała na spotkaniu Dyrektor Szkoły Pani Anna Sardis, wyrażając swoją radość z kolejnej możliwości spotkania i wzajemnego ubogacania się wiedzą i doświadczeniem – tym razem z zakresu dietetyki.
Rodzice mieli okazję zapoznać się z zasadami zdrowego żywienia oraz konkretnymi propozycjami menu na poszczególne posiłki, które powinny być spożywane przez dzieci/młodzież w ciągu dnia, aby zapewnić im zbilansowaną dietę.
Piątkowe spotkanie było również okazją do rozmów i wymiany doświadczeń między Rodzicami oraz okazją do zadawania pytań Prelegentowi na tematy związane z racjonalnym i zdrowym odżywianiem.
Wykład i dyskusja odbyły się w bardzo miłej, „domowej” atmosferze 🙂 Nie zabrakło oczywiście kawy i pysznego ciasta, a nawet tradycyjnych polskich faworków według „babcinego” przepisu!
Dziękujemy Pani Katarzynie Lipce oraz Pani Agnieszce Pypie za przygotowanie słodkiego małego co nieco!
Serdecznie dziękujemy Prelegentowi – Pani Annie Piłat za bardzo ciekawy wykład, a wszystkim Uczestnikom spotkania za przybycie!
Tekst: Anna Sardis Zdjęcia: Jadwiga Wrona